Grönsaker

Grönsaker

Frästa svarta bönor

Frästa svarta bönor

Koka bönorna enligt paket. Låt de svalna. Skala och hacka lök samt skala och pressa vitlök. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en kastrull några minuter
Mexikanska svarta bönor

Mexikanska svarta bönor

5 dl kokta svarta bönor. 11 gul lök. 12 klyftor vitlök. 11 tsk hackad jalapeno eller chiliflakes. 13 msk matolja
Smörstekt grönkål

Smörstekt grönkål

4 nävar grönkål. 14 msk smör. 11 liten skvätt vatten. 1salt och peppar. 1citron. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
Vitlöksfräst grönkål med mandel

Vitlöksfräst grönkål med mandel

1,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 4 klyftor vitlök, krossade 300 g grönkål, bladen 0,5 dl sötmandel, grovt hackad
Aubergine med mozzarella och paprika

Aubergine med mozzarella och paprika

1. Skiva och salta aubergine. 2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Se till att olivoljan är riktigt varm och stek auberginen till gyllene på båda sidor
Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Ingredienser Portioner. 6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Picklade äpplen på Ernsts vis

Picklade äpplen på Ernsts vis

Koka upp en lag av samtliga ingredienser utom äpplena. Skär runt äpplenas kärnhus, men behåll skalet på
Krämig svampgryta med ris

Krämig svampgryta med ris

1 knippe färsk lök 1 klyfta vitlök 2 msk smör 400 g blandad svamp (t ex kantareller och skogschampinjoner) 1 dl torrt vitt vin 1 dl vatten 4 dl matlagningsgrädde 0,5 grönsaksbuljongtärning 2 msk dijonsenap 200 g färsk spenat 3 msk syltlök salt peppar
Spenatcrêpes med svampfyllning

Spenatcrêpes med svampfyllning

Börja med att göra crêpesmeten genom att blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet