Rostad sparris med nötter och fetaost
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 12 msk olivolja
  • 1150 g smör
  • 1150 g fetaost
  • 10.5 dl mandelspån
  • 1 ärtskott
  • 1500 g grön sparris 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 150 g smör 150 g fetaost 0.5 dl mandelspån ärtskott Ugn: 225°Sätt in en plåt i ugnen och förvärm den.
  • 1 Bryt av den nedre delen av sparrisen. Skala vitlöken och skiva den tunt. Blanda vitlök och olivolja.
  • 1 Blanda sparris och vitlöksolja. Vänd om ordentligt.
  • 1 Dela smöret i bitar. Bryn det i en gryta tills det doftar nötigt och är ljusbrunt. Häll snabbt över smöret i en skål. Låt svalna.
  • 1 Lägg sparrisen på den förvärmda plåten och smula över fetaosten. Toppa med mandelspån.
  • 1 Gratinera strax under ugnens mitt i 6–7 minuter.
  • 1 Servera sparrisen med det brynta smöret. Toppa med ärtskott.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.