1 salt
och svartpeppar1 Tvätta potatisarna noga. Skala och skär sötpotatisen i lika stora bitar som potatisen. Vänd runt allt med olja, vitlök, chilipulver och salt på en ugnsplåt. 2 Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–25 min. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Slanta korvarna och stek till fin färg. 3 Stek bönorna i samma panna som korven. Vänd ihop de ljumna potatisarna, korven och bönorna med dressingen, rödlök, feferoni och persilja.
Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bli genomskinlig. Salt och peppar. Lägg i pannan med löken och slå över krossade tomater och vattnet
Jag kan ibland ha lite svårt att tåla färska rädisor - även om jag älskar smaken - men när de blir ugnsrostade blir de mildare i smaken och även mer lättsmälta
Det blir som sagt ingen veckomatsedel för kommande vecka utan istället bjuder jag på en riktig somrig måltid i form av ugnsbakad lax med dillkräm och en potatissalladmed mycket dill och senap
), tryffelolja, gul zucchini, färsk basilika, rostade rödbetor och maché. Jag lät dessutom en knippe mindre rödbetor rostas i ugnen och toppade sedan potatissalladenmed dessa
Rostade rödbetor4 rödbetor (stora) 3 chorizokorvar 2 msk honung 3 msk olivolja 1 kvist rosmarin. Yoghurtsås2 dl yoghurt 2 msk harissa (justera mängd efter hur het du vill ha den) 1 citron, saft och lite rivet skal 0,5 krm salt
The post Rostadpotatissalladmed grillade grönsaker och oliver appeared first on. Ett trevligt tillbehör till grillningen som man gör i ugnen när köttet ligger på grillen, en sallad som har potatis och gott om grönsaker som smakar mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.