Otton som vi bjuder er på idag är verkligen inte dietmat på något sätt alls, så länge vi inte pratar om en italiensk diet och det är vi inte helt säkra på att det finns
Finhacka löken och vitlöken, fräs den i en gryta, häll i riset och låt även det fräsa en stund. Ta upp några riskorn och smaka, det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd
En verklig klassiker som de flesta uppskattar och varför inte då när middagen ska serveras på Nyår. Bearnaisesås2msk finhackad lök 3msk vitvinsvinäger ½dl vatten 1st persiljekvist 1tsk torkad dragon 3äggulor 200g smör 1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad Cayennpeppar SaltSvartpeppar
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Gör så här. Lägg plommon och örter i en skål, krydda med fond, salt och peppar. Skär ett litet hål i mitten på steken och tryck in de kryddade plommonen i steken
Vildsvinsytterfilé med bönwok och mos på ugnsrostad potatis 1. Sätt ugnen på 200°. Stick hål i skalet på potatisarna, lägg potatisarna på en plåt och baka dem mitt i ugnen ca 1 timme