fin middag

fin middag

  • 56 Recept
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

4 Oxfilé med tryffelsmör 1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg) 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök rapsolja 200 g smör (rumsvarmt) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 msk finhackad persilja 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom 1/2 tsk salt till tryffelsmöret 1 msk kallt smör salt och peppar Frästa haricots verts 300 g haricots verts 5 bananschalottenlökar olivolja salt och peppar Portvinssky 3 dl rött portvin 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten ca 1 1/2 msk brun maizenaredning vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan
Hummerrisotto med halstrade pilgrimsmusslor och hummerskum

Hummerrisotto med halstrade pilgrimsmusslor och hummerskum

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 dl avorioris 20 gram smör 2 dl vin , vitt 5 dl hönsbuljong 1 st hummer 100 gram parmesanost 1 salt 1 peppar Köp receptet
Oxfilé med potatiskaka

Oxfilé med potatiskaka

Örtsmör. Mixa rumsvarmt smör, riven vitlök, örter och citronskal. Linda in smöret i plastfolie och lägg i frysen
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Ingredienser1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. Ingredienser
Porterstek

Porterstek

Ingredienser1 ½ kg benfri nötstek ex. fransyska1 flaska porter (33cl)2 st gula lökar2tsk torkad timjan6st enbär6st svart eller vitpepparkorn1 dl konc
Kycklingbröst med svamprisotto

Kycklingbröst med svamprisotto

Finhacka löken och vitlöken, fräs den i en gryta, häll i riset och låt även det fräsa en stund. Ta upp några riskorn och smaka, det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd
Plannkstek-en riktig klassiker

Plannkstek-en riktig klassiker

En verklig klassiker som de flesta uppskattar och varför inte då när middagen ska serveras på Nyår. Bearnaisesås2msk finhackad lök 3msk vitvinsvinäger ½dl vatten 1st persiljekvist 1tsk torkad dragon 3äggulor 200g smör 1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad Cayennpeppar SaltSvartpeppar
Ankbröst med grönpepparsås

Ankbröst med grönpepparsås

Gör så här Sätt ugnen på 175°. Hacka grönpepparn men spara några hela korn. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Helstekt hjortfilé med potatiskaka

Helstekt hjortfilé med potatiskaka

Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Plommonspäckad viltstek

Plommonspäckad viltstek

Gör så här. Lägg plommon och örter i en skål, krydda med fond, salt och peppar. Skär ett litet hål i mitten på steken och tryck in de kryddade plommonen i steken
Hälleflundra med rödvinsås

Hälleflundra med rödvinsås

Dela bacon och svamp i fina bitar. Sås Bryn löken i smör. Slå i vin, vatten, balsamico, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 20 minuter