6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Bryn kycklingen i olja och lägg den i såsen tillsammans med zucchini ochpäron. Häll crème fraiche och mjölk i en kastrull, smula i osten och ställ på spisen
Skiva ädelosten i tunna skivor och strö över päronen, krydda med svartpeppar. Skiva päronen i centimetertjocka skivor och smörj in med olivolja och flingsalt
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Halvera päronenoch ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.