12 dl
mandlar, skivade (eller en mix av hackade nötter)
11
vaniljstång
11-2 tsk
kardemumma
11 klick
smör
1500 g
risgrynsgröt från Felix 3 ägg 1 dl grädde 2 dl mandlar, skivade (eller en mix av hackade nötter) 1 vaniljstång 1-2 tsk kardemumma 1 klick smörSkär vaniljstången och skrapa ur innehållet i en kastrull. Blanda ihop alla ingredienser utom mandlarna och häll upp i små portionsformar. Toppa med den skivade mandeln eller nötterna. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Servera med saftsås, äppelmos eller färska bär.
Denna rispudding som smakar som risifrutti, men inte lika sött såklart, är gjord på kokosgrädde och serverad med hemmagjord chiasylt på hallon och vanilj
Servera puddingen med färska hallon eller mixade bär (som saftsås). Det blev en klassisk rispudding. Jag tyckte rispuddingen var ännu bättre dagen efter, när den hade fått stå i kylen och vila
Hur söt desserten ska vara är en smaksak, det finns helt osötade varianter där man istället använder t ex russin eller söt saft medan man på andra håll gärna sötar ordentligt
Rispudding är en mycket populär efterrätt i England (man kan till och med köpa rispuddingskonserver. Den påminner lite om söt, tjock risgrynsgröt och äts med en klick sylt (jordgubb är en klassiker) eller kanske en näve bär eller skuren frukt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Hällsmeten i en ugnssäker form. Grädda i ugnen tills puddingen harstelnat och fått färg, 30-40 minuter
Barnmat – Rispuddingmed apelsinsirap & valnötskross. Det är lite lustigt måste jag medge för i vanliga fall brukar känslan infinna sig förrän i mitten av november
Barnmat – Rispuddingmed höstfrukter. Visserligen kan man göra kräm på frukten men vill man ha ett trevligt och lite mer mättande alternativ passar den här rispuddingen utmärkt
Det är alltid bra med nya idéer på hur man kan variera vanlig torsk tycker jag. Det här är ett väldigt enkelt recept på torsk med spödbakat täcke med mandelspån
Är varmt som tusan i Stockholm nu, så varför inte göra en kyld rispudding att svalka sig med. Finns ett gäng olika varianter på rispudding i indien, alla regioner har sin egen specialitet
Sikta ner mjölet med bakpulvret och rör samman till en smet. Garnera med citronmeliss. Lägg bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.