1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås, glass eller råkräm. Jag välkomnar verkligen hösten nu med vackra färger på träden, krispgare luft, skördemarknader, mustiga grytor, sprakande brasor, afternoon tea´s och att få dra på sig favorittröjorna igen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Arbeta snabbt ihop och låt degen vila en stund i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform och häll över äppelblandningen och pudra lite kanel och lite mald ingefära över
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Servera med glass eller vaniljvisp. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.