Fri frakt & prisgaranti. Denna rispudding som smakar som risifrutti, men inte lika sött såklart, är gjord på kokosgrädde och serverad med hemmagjord chiasylt på hallon och vanilj
Servera puddingen med färska hallon eller mixade bär (som saftsås). Det blev en klassisk rispudding. Jag tyckte rispuddingen var ännu bättre dagen efter, när den hade fått stå i kylen och vila
Hur söt desserten ska vara är en smaksak, det finns helt osötade varianter där man istället använder t ex russin eller söt saft medan man på andra håll gärna sötar ordentligt
Rispudding är en mycket populär efterrätt i England (man kan till och med köpa rispuddingskonserver. Den påminner lite om söt, tjock risgrynsgröt och äts med en klick sylt (jordgubb är en klassiker) eller kanske en näve bär eller skuren frukt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Hällsmeten i en ugnssäker form. Grädda i ugnen tills puddingen harstelnat och fått färg, 30-40 minuter
kniv & skärbräda. Barnmat – Rispuddingmed höstfrukter. Visserligen kan man göra kräm på frukten men vill man ha ett trevligt och lite mer mättande alternativ passar den här rispuddingen utmärkt
Är varmt som tusan i Stockholm nu, så varför inte göra en kyld rispudding att svalka sig med. Finns ett gäng olika varianter på rispudding i indien, alla regioner har sin egen specialitet
Jag blev speciellt förtjust i en efterrätt, en form av rispudding som var dekorerad med geléhallon. Som barn fick jag vid några tillfällen följa med farmor till kyrkan inne i stan
Jag tror man dock måste gilla själva grejen medrispudding för att tycka om det, men jag som är ett stort fan av ris á la malta hamnade i rispuddingshimlen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.