Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Denna rispudding som smakar som risifrutti, men inte lika sött såklart, är gjord på kokosgrädde och serverad med hemmagjord chiasylt på hallon och vanilj
Servera puddingen med färska hallon eller mixade bär (som saftsås). Det blev en klassisk rispudding. Jag tyckte rispuddingen var ännu bättre dagen efter, när den hade fått stå i kylen och vila
Häll på glöggen och täck med plastfolie. Servera med fikon och mandlar. Skär osten i skivor. Lägg ost, russin, stjärnanis och lagerblad i en liten form
Hur söt desserten ska vara är en smaksak, det finns helt osötade varianter där man istället använder t ex russin eller söt saft medan man på andra håll gärna sötar ordentligt
Rispudding är en mycket populär efterrätt i England (man kan till och med köpa rispuddingskonserver. Den påminner lite om söt, tjock risgrynsgröt och äts med en klick sylt (jordgubb är en klassiker) eller kanske en näve bär eller skuren frukt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Hällsmeten i en ugnssäker form. Grädda i ugnen tills puddingen harstelnat och fått färg, 30-40 minuter
Barnmat – Rispuddingmed apelsinsirap & valnötskross. Det är lite lustigt måste jag medge för i vanliga fall brukar känslan infinna sig förrän i mitten av november
Barnmat – Rispuddingmed höstfrukter. Visserligen kan man göra kräm på frukten men vill man ha ett trevligt och lite mer mättande alternativ passar den här rispuddingen utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.