Trä kycklinge på spetten och lägg på ugnsgaller med bakplåstpappers klädd plåt under. Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar
Igår blev det kycklingspettmed jordnötssås till middag, såsen blev väldigt god. Skala och finhacka vitlöken och stek i olja tillsammans med curryn i någon minut
Det här är vad jag tänker på för att lyckas medrisotto. Jag älskar att göra risotto. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Servera kycklingspettenmed jasminris och jordnötssås. Jag och barnen njöt även av god mat, M var desto mer skeptiskt men det hade jag inte annat än räknat med =)
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Kycklingspett och wokade grönsaker mednudlarKycklingspetten. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Nu äntligen så lyckades maken hitta ett recept som liknade den vi åt då, men våra smaklökar har hjälpt till att ändra lite på receptet och i lördags gjorde vi denna risotto och är galet nöjda med resultatet
Värm upp ugnen till medelvärme (ca. Krydda med salt och pepppar. Täck över med plastfolie och låt det dra i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten. Pensla med marinaden under de första 4-5 minuterna. 5-6 msk jordnötssmör med bitar
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Lufta couscousen med en gaffel. Karibisk kycklingspett (ca 4 portioner). Koka upp 3 1/2 dl vatten tillsammans med hönsbuljong. Slå det i en skål tillsammans med couscous, täck den sedan med plastfolie och låt det svälla ca 5 minuter. Karibisk kycklingspett (ca 4 portioner)
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.