Och här kommer dagens middagstips med fokus på alla bra matrester som ni säkert har i kylen idag. Kanske finns det lite gammalt ris (bra grej att ha frysen), lite grönsaker (färska eller frysta) och ägg som kan ha gått ut för ungefär en månad sedan
Under tiden kycklingen står i ugnen börja medgrönsakerna. En riktigt krämig och god gratäng som är lite knaprig på toppen med all den rivna parmesanosten
Du kan ta vilka grönsaker du vill, blanda det med ris och krydda med härlig curry. Låt grytan koka ihop, lägg ner tomaten, smaka av med salt och servera
Servera den krämiga köttfärssåsen med ris och lättkokta grönsaker. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Servera den krämiga köttfärssåsen med ris och lättkokta grönsaker. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
500 ml kokosmjölk 3 klyftor vitlök, hackad 1 gul lök, skivad 2-4 msk röd currypasta, mängd efter önskad hetta 1 röd paprika, hackad 1 gul paprika, hackad 1 broccoli, i bitar 0,5 blomkål, i bitar
Skär grönsakerna i bitar, stek dem på medelvärme i olja och smör. Smaka av med pressad citron, ev. Låt koka ihop till såsen blivit krämig och grönsakerna mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.