Servera som ensamrätt eller tillsammans mednudlar eller ris. Sedan serverade jag ris och nudlar bredvid och jag kunde äta av bara woken utan extra kolhydrater
Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Blanda ihop nudlar, kött och grönsaker. nudlar. Sedan köpte jag soja, inte lätt att välja bland alla sorter, det blev nog en japansk soja för den kändes ljusare o mildare än den kinesiska som jag är van med hemma
Wokadegrönsakermednudlar och hoisinsåsDet är sällan som woken används nuförtiden, men när det är dags för snabblagade rätter är det ett bra tillagningssätt
Krydda med salt & peppar och annan valfri krydda (jag hade chilikrydda och paprikakrydda). Tillsätt sen tomatpuré, soya, fond, creme fraiche, grädde och smaka av såsen med salt & peppar
4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokadegrönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Krydda med salt & peppar och annan valfri krydda (jag hade chilikrydda och paprikakrydda). Detta recept på Kyckling finns sen tidigare på bloggen, passade fint nu i LCHF tider… wokade snabbt lite grönsaker till samt rörde ihop en Myntasås
Fräs grönsakerna i omgångar i neutral olja och koka äggnudlar. Koka upp saltat vatten till nudlarna. Smaksätt gärna de wokadegrönsakernamed japansk soya och sweet chili-sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.