Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
Ugnsrostad butternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvampoch soppar kräver mer noggrann rensning
Lägg i en olivoljad form och rör runt med händerna så pumpabitarna blir inoljade. Pumpan kan ätas som tillbehör, men också som huvudrätt med en matigare sallad till
Dela pumpan i två delar och gröp ut den med en vassar sked, glasskopa eller liknande. Fylld pumpa är väldigt praktiskt då man kan fylla med lite vad som helst som man har hemma
Ost- och skinkpaj medsvamp är en av mina favoritpajer som går snabbt att laga ihop och passar utmärkt till både utflykter, lätt luncher men även som förrätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.