Första gången jag stötte på ett recept med dessa knyten var hos Tina. Lite konstigt är det att jag inte testat fylla smördeg med färs, inte ens i pirogform, jag som är uppvuxen i en tid då allt smördegsinbakades och serverades som festmat
I det här fallet är köttet redan tillagat och kryddat. Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta och dela potatisen i klyftor, lägg på plåt täckt med bakplåtspapper
Produkter från Zeta/Casa Di Luca serveras ofta här hemma hos oss, och är mycket uppskattade, men just denna sort, abbracci, föll oss inte alls i smaken
Designa din blogg -. Rester funkar med bra. Eftersom det blev så mkt mat kvar igår så bestämde vi att vi kör en äta rester dag och vet ni det funkar toppen
)Dessakokades sedan i omgångar i rejält saltat vatten i några minuter. Vi har ätit rester av julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Det kan bli så många olika sorters rester när man har bjudit på julbord eller julfika eller nyårsmiddag eller nyårsnattsbuffé, och jag kan naturligtvis inte låta bli att säga att Fester med rester är en väldans praktisk bok att bläddra i för den som vill ta vara på dem istället för att slänga dem
Eftersom jag misstänker att det är fler än jag som alltid får rester över när jag kokt ris (eller potatis, eller pasta, eller köttfärssås…) har jag sammanställt en bängalista över vad du kan göra om du som av en händelse råkar koka för mycket ris
De fylldes helt enkelt med det som råkade finnas i kylskåpet, så se det här receptet som inspiraton snarare är ett recept att följa till punkt och pricka
De här bären plockade jag i trädgården och istället för att frysa in i big pack-lådor gjorde jag Romtopf, eller confiture des vieux garcons (sylt för vuxna pojkar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.