Årets kräftskiva
Remsans bistro
Remsans bistro
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mjölfri/glutenfri Västerbottenostpaj, 1 stor paj
  •  
  • Pajskal
  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhust
  • 1 tsk salt
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  •  
  • Fyllning
  • 300 g riven Västerbottenost
  • 4 ägg 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • Frökex, 1 hel långpanna/plåt
  • 3 dl eget mjöl (v.g. se nedan)
  • ½ dl linfrö
  • 3 ägg 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • flingsalt
  • Hemmagjort "mjöl", räcker till ca 3 satser frökex
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 ½ dl solroskärnor
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • Broccoligratäng, 4 pers som ensamrätt eller 10 per på buffé
  • 2 broccolistånd, delade i mindre bitar även stjälkarna
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g gräddädelost eller annan blåmögelost
  • 1 dl valnötter
  •  
  • Sockerfri Pavlova med lemoncurd och yoghurtgrädde, 12-14 pers Maräng
  • 3 äggvitor 1 nypa salt
  • 1 dl steviaströ/sukrin (jag använde Hermesetas stevia sweet crystal)
  • 2 tsk msk maizena mjsmjöl
  • 1 tsk vitvinsvinäger/äppelcidervinäger
  •  
  • Lemoncurd
  • 3 st äggulor
  • 1 dl steviaströ/sukrin (seovan)
  • 2 citroner, rivet skal från 1 och saft av 2
  • 100 g rumsvarmt smör
  •  
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 l färska bär

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.