Rörde i hop degen kvällen innan och bakade av under tiden som jag gjorde Fiskgrytan. Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Så här blev det när det var klart. Turligt nog är både hustrun och jag ganska lata av oss på helgerna. Det får duga med en pastarätt på fredagens piccata-variant (se tidigare artikel Piccata Olmåsnese) som söndagsmiddag
Jag kokade en sås på en rejäl bit ädelost och några deciliter vispgrädde med lite köttfond och lite färskmalen svartpeppar och till detta tog vi julskinkan som tärnades fint och fick stekas för att få lite färg och sedan strösslas på tallriken
En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Jag skulle dessutom gissa att det var första gångerna jag kom i kontakt med just avokado
Ta vara på det som finns i kylen och frysen och släng så lite som möjligt, så tänker jag. Detta blev en riktigt god och mättande middag till mig och 4 barn
Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen. Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek
Det somblev över från den första middagen, det rev och skar vi i småbitar. Ibland känns det verkligen som att allt förr eller senare handlar om tomatsås, vart jag än vänder mig
sedan i med lite vatten och fyll på med tärnad sötpotatis och buljong och ja allt som skall vara i. Jag tycker det är kul att bara slänga i saker och se vad det smakar jag följer inte recept slaviskt och ja det blev superdupergott såklar
Smaka av med konjak, cayennepeppar och salt. Så lite extra pill blev det, men väldigt gott. Kräftsoppa, 2 pers eller 4 förrätter1 kg frysta kräftor, tinade1 l vatten2 msk hummerfond2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor, krossade1 gul lök, finhackad1 tsk torkad timjan3 msk smör3 msk vetemjöl1 dl vitt vin1 dl grädde2 msk konjakcayennepepparsaltSkala alla kräftorna utom ett par som sparas till garnering
av. Det var nog inte bara kryddningen som gjorde att de blev extra bra i dag. Köttbullarna vi åt i dag var enligt vårt vanliga recept som jag oftast använder ändå berömde Leif dem jättemycket och tyckte att de var ovanligt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.