Ingredienser Portioner: 4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5:- Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Servera raggmunkarna med kantarellerna, bacon och Felix rårördalingon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna genomstekta och tills de fått en fin färg
Viltskaven serveras med kokt potatis, rårördalingonoch gärna en morotssallad. Låt fräsa i någon minut innan crème fraîchen, kalvfonden, grädden och vattnet får gå med
4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Skär kycklingbröstet i kuber och stek tillsammans med kantarellerna. Igår kom vi hem lite sent från landet, med oss hade vi en hink med kantareller Micke tog hand om tvätten medan jag fixade i köket…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Renskav är ett bra fettsnålt kött som passar bra ihop med kantareller och jordärtskocka. Stek köttet enligt förpackningen i lite olja, ställ åt sidan, Hacka lök och palsternacka stek glansigt i lite olja tillsammans med kantarellerna
Häromkvällen lagade jag i alla fall renskavmed kantareller och hemmagjord lingonsylt. Och som den coupon-wife jag på sistone blivit som nästintill knarkar Ica-appens butikserbjudanden hittade jag förra veckan både renskav, kantareller ochlingon på extrapris (kan väl knappast vara en slump att samtliga rabatterades samma vecka va
Bland det enklaste man kan göra i ett sådant läge är att ta fram en stekpanna, en klick smör, två burkar kantareller, renskav, vispgrädde, lite viltfond samt en gul lök
Blanda lingonoch socker i en skål och mosa dem med en gaffel. Ta därefter ut dem, bred på mer smör som får smälta ner i skårorna och strö över rikligt med ströbröd
Servera potatisbullarna med baconet och gärna med lite rårördalingon till. Vill du smaksätta bullarna så använd fantasin och lek med lite färska örter te
Kommentarer
toka03
Åt med potatismos
Logga in eller Registrera för att kommentera.