Regnbågsmuffins – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g rumstempererat smör
  • 12 dl socker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 13 st ägg
  • 16 dl vetemjöl
  • 10,5 tsk salt
  • 11,5 tsk bakpulver
  • 11,5 dl mjölk
  • 1 röd hushållsfärg
  • 1 grön hushållsfärg
  • 1 gul hushållsfärg
  • 1 blå hushållsfärg
  • 160 g smör (mjukt)
  • 14 1/2 dl florsocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1100 g färskost
  • 1 Godisremmar eller strösselSå här gör du 1 timmar Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker, vaniljsocker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt. Sikta vetemjöl, bakpulver och salt ner i smeten. Tillsätt mjölk. Fördela smeten i fyra skålar och färga varje del med karamellfärg. Varva smeten i muffinsformar så att varje form får lite av varje. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Frosting: Vispa upp smöret. Sikta och blanda i florsocker och vaniljsocker. Vispa i färskosten och vispa tills du får till en fluffig frosting. (Valfritt: Häll i karamellfärg i någon kulör) Ta ut bakverken ur ugnen och låt dem svalna innan du toppar dem (använd gärna sprits, det blir enklast) med frosting i valfri färg och annat på regnbågstemat. Om du vill kan du dekorera med exempelvis godis eller strössel på toppen. Klart! Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 78

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.