Bananmuffins med choklad
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 12 dl socker
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 14 ägg
  • 12 bananer
  • 11 msk pressad saft av citron, t.ex. reallemon
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 Ca 1/2 bit blockchoklad i varje muffins form
  • 1150 g smör eller margarin 2 dl socker 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 4 ägg 2 bananer 1 msk pressad saft av citron, t.ex. reallemon 4 dl vetemjöl Ca 1/2 bit blockchoklad i varje muffins formStora muffins: Smörj en muffinspanna med olja eller margarin, alternativt ställ stora muffinsformar på en plåt. Små muffins: Ställ (mindre, ej amerikanska) muffinsformar på en plåt. Rör smör/margarin och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften. Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet. Lägg i chokladbitarna Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200 grader. Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10 - 12 minuter i 225 grader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.