Mazarinkaka med hallonglasyr
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 175 g Arla® Svenskt Smör
  • 175 g mandelmassa
  • 11 ägg
  • 18 droppar bittermandelarom
  • 11½ dl Arla® mjölk
  • 12½ dl strösocker
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 msk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 11 dl florsocker
  • 1½ dl hallonsylt
  • 1 hallon
  • 1 Receptet gäller för 14 st 175 g Arla® Svenskt Smör 75 g mandelmassa 1 ägg 8 droppar bittermandelarom 1½ dl Arla® mjölk 2½ dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker ½ tsk bakpulver Hallonglasyr: 1 dl florsocker ½ dl hallonsylt Garnering: hallonGör så här: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera med hallon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.