1 Receptet
gäller för 14 st 175 g Arla® Svenskt Smör 75 g mandelmassa 1 ägg 8 droppar bittermandelarom 1½ dl Arla® mjölk 2½ dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker ½ tsk bakpulver Hallonglasyr: 1 dl florsocker ½ dl hallonsylt Garnering: hallonGör så här: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera med hallon.
Toppa med lite härlig glasyr och ni har en perfekt sockerkaka till fikat. En liten touch av apelsin lyfter verkligen sockerkakan och toppat med lite härlig glasyr kan det inte bli bättre
Det är perfekt att baka en långpannekaka med rabarber till mina kunder i Annies Stuga. Den här kakan med havretosca bakade jag för några helger sedan och den var väldigt uppskattad av fikagästerna i stugan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.