Efter att sökt inspiration och funderat på de mesta som kan innehålla saffran (min favoritkrydda i jul) så bestämde jag mig för att göra en kladdkaka med en twist
ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Den vita chokladen ochsaffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter. Häll av vattnet och servera direkt. Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. 1/2 g saffran
Till denna vill jag få en riktig jul- och luciasmak med hjälp av saffranochrussin. Häll samtliga ingredienser utom russinen i en bunke och mixa ihop till en jämn smet med hjälp av stavmixer
Favoritlunchen här hemma just nu är kesoplättar. Jag är hemma med en liten snorig och hostig tjej. Till vardags byter jag ut grädden mot kvarg som jag blandar med hallonen
Krydda med salt och citronpeppar. Då var det måndag och vardag igen. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.