En vegetarisk och till ochmed vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Fräs lök och hälften av vitlöken i oljan på medellåg värme tills den mjuknat utan att ta färg
Lägg i morötteroch rödbetor. Skala morötter, rotselleri och potatis, skär i kuber. Man stoppar dem i en grytaoch genast sprider sig en varm, höstlig lukt av rotfrukter
Recept på hummus hittar du här och recept på vitlökssås hittar du längre ner i detta inlägg. Maträtter från det marockanska köket är väldigt populära här hemma och den här härliga grytan är inget undantag
Tillsätt saffran, salt och peppar och låt fräsa en liten stund till på medelhög värme. Önskar man lite mer protein går det att lägga till ett stekt äggmed kletig gula i mitten
Bryn köttet i omgångar ochlägg i grytan, och fortsätt sedan med receptet nedan. I lördags lagade Caroline mat till oss andra medan en nattade Ville (Fredrik), en drack öl (Calle) och en låg på soffan och åt chips och kände sig som Barbamamma eller möjligtvis en orm som just ätit en jak eller liknande (jag)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.