Semlor. Det närmar sig semlepremiären, då börjar även min jakt på det perfekta semlereceptet. Semlor. Igår provade jag ett nytt recept, och smaken var bra, och även koncistensen, men några "preicis som vanliga" bullar som receptet utlovade blev det inte
Här är mitt bästa recept på Semlor. Recept. Semlor, fettisdagsbulle eller fastlagsbulle är min absoluta favoritbakelse som jag tycker man kan gotta i sig året om
Receptet gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 25 g jäst ½ dl strösocker 1 krm salt ev ½ tsk stött kardemummakärnor 1 ägg 7 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 uppvispat ägg till pensling Fyllning
Låt semlorna jäsa ca 30 minuter under bakduk. 1Låt svalna och dela sedan upp semlorna försiktigt. 1Fyll semlorna med mandelmassablandningen och vispad grädde
OBS - Efter receptet berättar jag lite info om de nyttiga ingredienserna. Botten (grundrecept raw food – kanelbulle- dvs du kan göra den här hela året om #win)
Här hittar du recept på min motsvarighet till kaffet, MCB. Här nedan följer recept på buljongkoket. Klicka på länken eller bilden här nedanför så kommer du till receptet
ska fortsätta med mitt letande efter roliga, goda, ovanliga, vanliga recept på semlor, men det tar sin lilla tid och nu måste jag göra lite nytta här också
Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop och fyll den med mandelmassan. LCHF SemlorRecept för 8st minisemlor3 ägg50 gram smält smör1 dl vispgrädde2 dl mandelmjöl2 msk fiberhusk2 tsk kardemumma2 tsk bakpulver1 krm vaniljpulver2 krm salt(Ytterligare 3dl grädde som ska vispas och ha på semlorna)Blanda ihop äggen, grädden och det smält smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.