Förra veckan köpte jag och F årets första semla men som vanligt blev vi inte helt nöjda så det var bara att göra egna för då VET jag att de är perfekta
Det närmar sig semlepremiären, då börjar även min jakt på det perfekta semlereceptet. Igår provade jag ett nytt recept, och smaken var bra, och även koncistensen, men några "preicis som vanliga" bullar som receptet utlovade blev det inte
Glutenfria semlor. Sätt ugnen på 230° och sätt in en tom plåt nederst. Blanda alla torra ingredienser först, tillsätt sedan det smälta smöret, äggen och filmjölken
Skär av locket och fyll med vad nu en semla kan fyllas med. Här är mitt bästa recept på Semlor. Skär av locket och fyll med vad nu en semla kan fyllas med
Receptet gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 25 g jäst ½ dl strösocker 1 krm salt ev ½ tsk stött kardemummakärnor 1 ägg 7 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 uppvispat ägg till pensling Fyllning
Så vill du göra mer så dubbla receptet. Jag måste varit förvirrad i affären dock (blir så utan inköpslista), fick för mig att fikon = dadlar (som jag har hemma) så dessa fick uteslutas ur receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.