Semlor i långpanna – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1100 g smör
  • 11/2 tsk malen kardemumma
  • 15 dl mjölk (3 %)
  • 12 ägg
  • 11 1/4 dl strösocker
  • 11/2 tsk salt
  • 112 dl vetemjöl, cirka, kan behövas något mer
  • 1 mandelmassa
  • 1 mjölk
  • 1 vispad grädde
  • 1 florsockerSmält smör och blanda ner mjölk, kardemumma och ägg. Blandningen får vara max 37 grader.
  • 1 Smula ned jästen och rör om tills den lösts upp.
  • 1 Tillsätt socker, salt och rör om. Tillsätt till sist mjölet.
  • 1 Arbeta degen kraftigt i 7-10 minuter.
  • 1 Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter övertäckt av handduk.
  • 1 Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt.
  • 1 Lägg på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut så den blir ca 2 1/2-3 cm hög. Använd händerna om det behövs.
  • 1 Skär sedan degen i fyrkanter så stora som du vill ha dem, ända ner i plåten. Låt semlorna jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  • 1 Grädda 225 grader i 12-15 minuter.
  • 1 Låt svalna och dela sedan upp semlorna försiktigt. Gröp ur lite inkråm.
  • 1 Blanda mandelmassa, mjölk och inkråm till en slät röra.
  • 1 Fyll semlorna med mandelmassablandningen och vispad grädde. Toppa med florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.