Jag använder aldrig mjöl till utbakning, utan jag skär upp bullar som väger ca 100-150 gram, sedan rundriver jag dem och lägger på plåt med bakplåtspapper.
14 dl
mjöl
1.5 dl
vit sirap (socker går också bra)
125-150 g
smör (rumsvarmt)
50 g
jäst
2 tsk
kardemumma
5 dl
mjölk
1 ägg
0.5 tsk salt
Låt sedan jäsa så länge som möjligt under duk.
Jag använder aldrig mjöl till utbakning, utan jag skär upp bullar som väger ca 100-150 gram, sedan rundriver jag dem och lägger på plåt med bakplåtspapper.
Tårtor - Födelsedag. skriven 2016-02-04 16. Penistårta. 4 februari 2016 klockan 15. 39. Och så kom den där förfrågan på tårta man egentligen bara väntat på
E-postadress. Rentårta. 24 december 2015 klockan 11. 38. Grannen hörde av sig och undrade om jag ändå inte kunde slänga ihop en snabb tårta till hans flickvän som fyllde år igår
Tårtor - Födelsedag. Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma. Emma - Merakibeauty. skriven 2015-12-01 16. skriven 2015-12-01 16. skriven 2015-12-14 13
Tårtor - Födelsedag. E-postadress. Tårtor - Födelsedag. Tårta till Mor. 13 mars 2016 klockan 16. 58. Denna tårta är den andra tårtan jag gör till mamma på hennes födelsedag
Semlor. Det närmar sig semlepremiären, då börjar även min jakt på det perfekta semlereceptet. Semlor. Igår provade jag ett nytt recept, och smaken var bra, och även koncistensen, men några "preicis som vanliga" bullar som receptet utlovade blev det inte
Receptet gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 25 g jäst ½ dl strösocker 1 krm salt ev ½ tsk stött kardemummakärnor 1 ägg 7 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 uppvispat ägg till pensling Fyllning
1Arbeta degen kraftigt i 7-10 minuter. 1Lägg på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut så den blir ca 2 1/2-3 cm hög. Låt semlorna jäsa ca 30 minuter under bakduk. 1Grädda 225 grader i 12-15 minuter. 1Låt svalna och dela sedan upp semlorna försiktigt. 1Fyll semlorna med mandelmassablandningen och vispad grädde
OBS - Efter receptet berättar jag lite info om de nyttiga ingredienserna. Vid Raw Food behåller kosten alla viktiga enzymer, vitaminer, mineraler & fibrer vilket gör det perfekt för kroppen att tillgodose sig allt det ‘braiga’ =) Detta är verkligen ”healande” mat på högsta nivå – istället för en socker & fettbomb ren medicin- och så himla god på momangen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.