11 dl
strösockerFörberedelse 1 Sockerkaka: Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål. Blanda äggsmeten med mjöl- och smör-blandningarna och rör ihop till en jämn smet. 2 Skala och skiva äpplen tunt. 3 Vaniljkräm: Häll mjölken i en skål och tillsätt vaniljkrämspulvret. Vispa en minut till en tjock kräm. 4 Smuldegen: Rör ihop smält smör med socker, vetemjöl och havregryn till en smulig massa. 5 Bred ut sockerkakssmeten i springformen. Skeda eller spritsa ut vaniljkrämen ovanpå. Fördela äpplen på vaniljkrämen. Pudra över kanel. Smula till sist ut smuldegen över kakan. Grädda i ca en timme i mitten av ugnen. Känn med sticka att kakan är klar.
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Hej. Här kommer receptet på en god paj jag gjorde på jobbet. Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept)
Har ni trädgård. Om ja, har ni rabarber i era trädgårdar. Vi har det och det är jag glad för. Nu borde vi nog ha gödslat dem innan de växte till sig, men det blev liksom inte av
Raw Food Tarte Tatin (Äppelkaka) dök först upp på Rawness. (please scroll down for English). När jag såg ett härligt recept ur Erika Frosts Rå Matglädje på fransk äppelpaj kom jag plötsligt ihåg min ungdomstid i Paris
Skär ner blomkål i buketter, skiva tomater tunt, riv ost, hacka gul lök och vitlök fint. Börja med bechamelsåsen genom att fräsa smör och vetemjöl i en kastrull, gör det under omrörning och se till att det inte tar tar färg eller bränner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.