Recept: Äppelkaka allt-i-ett
www.oetker.se
www.oetker.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 12 ½ dl strösocker
  • 1100 g smält smör
  • 1¾ dl mjölk
  • 14 dl vetemjöl
  • 12 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 11 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 11 tsk kardemumma
  • 14 st äpplen normalstora
  • 11 tsk kanel
  • 11 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
  • 14 dl mjölk
  • 175 g smält smör
  • 11 ½ dl havregryn
  • 11 ½ dl vetemjöl
  • 11 dl strösockerFörberedelse 1 Sockerkaka: Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål. Blanda äggsmeten med mjöl- och smör-blandningarna och rör ihop till en jämn smet. 2 Skala och skiva äpplen tunt. 3 Vaniljkräm: Häll mjölken i en skål och tillsätt vaniljkrämspulvret. Vispa en minut till en tjock kräm. 4 Smuldegen: Rör ihop smält smör med socker, vetemjöl och havregryn till en smulig massa. 5 Bred ut sockerkakssmeten i springformen. Skeda eller spritsa ut vaniljkrämen ovanpå. Fördela äpplen på vaniljkrämen. Pudra över kanel. Smula till sist ut smuldegen över kakan. Grädda i ca en timme i mitten av ugnen. Känn med sticka att kakan är klar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.