1 Rör
smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken.
1 Bred
ut smeten i en smord form, 24 cm i diameter.
1 Skala,
kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Lägg sockrade äppelklyftor i fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda i 40 minuter.
Jag njuter så av alla fina och goda äpplen vi får nu så hysterin lär väl sitta i ett tag till…. Skär äpplen i bitar (med eller utan skal – jag kör utan
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. 1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader). Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små muffins
Kommentarer
vivi.a.rosen
Snabbt o lätt!
Logga in eller Registrera för att kommentera.