Julgott I stora och små mått

Julgott I stora och små mått

  • 21 Recept
Klassisk Knäck, Lakritsknäck och Chokladknäck

Klassisk Knäck, Lakritsknäck och Chokladknäck

Koka upp socker, grädde ochsirapi en tjockbottnad vid kastrull under omrörning. Använd en digital kökstermometer eller gör kulprovet för att kontrollera om den är färdig
Snabb dessert

Snabb dessert

Och som dessutom smakar helt himmelskt ♥. Visst är det underbart med en dessert som man kan slänga ihop på samma tid som det tar för kaffet att koka upp
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

Skiva löken och fräs den iordentligt med smör i en stekpanna. Eller använd Arlas fiffiga spraysmör som är som gjort för Janssons Frestelse
Mjuk pepparkaka i långpanna

Mjuk pepparkaka i långpanna

Det börjar närma sig advent och jag bakade en mjuk pepparkaka i långpanna med en krämigtopping. En farligt god kaka som räcker till många
Kardemummakrans

Kardemummakrans

Den har gått helt otroligt fort och jag ser fram emot att med snabba steg går vi mot våren och ljusare tider
Godaste Sockerkakan

Godaste Sockerkakan

Finns ju otroligt många varianter av sockerkaksrecept,och så många som jag testat . Många gånger har jag gjort sockerkaka,chokladkaka,tigerkaka,sandkaka mm
Saftig morotskaka

Saftig morotskaka

Tina FallgrenE saftigoch god morotskaka är svår att motstå. Jag brukar alltid göra lite extra glasyr för att få ett tjockt lager
Recept: Äppelkaka allt-i-ett

Recept: Äppelkaka allt-i-ett

Smält smöret och häll i mjölken.  Oetker Vaniljsocker. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.  Oetker Vaniljkräm
Olas äppelkaka "återtåget"

Olas äppelkaka "återtåget"

Rör eller vispaihop smör, socker och bakpulver med elvisptill en jämn smet. Låt gärna stå framme en stund så att smöret blir mjukt
Saftig äppelkaka

Saftig äppelkaka

Tillsätt smöret ismå kuber och häll ifilmjölkenoch blanda till en smet. Skär äpplena i tunna skivor, vänd runt i socker- ochkanelblandningenochstick ned äppelskivornai smeten
Saffransrutor i långpanna

Saffransrutor i långpanna

Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingrediensernatill kakan, och vänd ner i smeten. Under tiden kakan gräddas gör du glasyren