Kalla det kasslergratäng eller kasslerlasagne - potejto, potato - vilket som så blir det gott. -) Tur man har sett några avsnitt av "Arga snickaren" så att man inser sina begränsningar, tidsmässigt i alla fall
Hummus är en god vegetabilisk källa till järn läs inlägget tre järnrika påläggIngredienser3dl eller en burk kikärtor (det går bra med gula ärter eller bönor med)2 msk olivolja2 msk citronsaft2 st vitlöksklyftor1/2 dl tahini (sesampasta)1-2 msk hackad persilja (eller torkad)1/2 tsk saltca 3-5 msk vatten (eller naturell yoghurt eller olja)svartpepparHäll av vattnet om du använder kikärtor på burk och lägg dem i en skål med höga kanter eller i matberedaren, tillsätt vitlöksklyftorna, oljan, citronsaft och tahini och mixa hälften av dem i en matberedare eller använd stavmixer. 3dl eller
Med eller utan ketchup, vilket föredrar ni. Blanda ihopSen så varvar du, börja med ostsås, köttfärs, riven ost,lasangeplattor, köttfärs, riven ost, ostsås, lasangeplattor och avsluta med ett lager lasangeplattor lite ostsås på det och riven ost
Men jag brukar ändå servera den med sked eller gaffel på en talrik. Det där med at saker och ting inte blir som man tänkt sig… Man får väll bara tänka på ett nytt sätt när man har stoppat i sig sin kaka
Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
Jag har lovat mig själv att inte köpa hem mer kött, kyckling, köttfärs eller bröd. Det i en tom frys, men just nu får det inte ens plats en endaste liten kortlett där i
Jag provade med mer eller mindre olja i stekpannan, jag provade olika stekpannor. Ibland blir maten som jag lagar inte som jag hade tänkt mig men även ett totalt haveri går att rädda till något bra…
Ett helt vegetariskt alternativ som är toppen att äta som det är, eller som tillbehör till kött, varför inte på julbordet där gratängen pryder sin plats med sina vackra färger
Stek eller grilla köttet medium-rare. Inspirerad av Jamie Oliver som vid ett tillfälle gjorde en dressing på olja, vinäger och örter ovanpå ett skärbräde och lät sedan strimlor av kött vändas runt i detta, gjorde jag tagliata med örter och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.