Endessert ti die for. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Börja med att smula ner ett kex i varje och ovanpå det en sked kesella. Visst är det underbart med endessert som man kan slänga ihop på samma tid som det tar för kaffet att koka upp
Helleringengluten i kakan. Här är en kombination av gräddig vaniljglass, choklad- & vanilj mandel kaka, jordgubbar, blåbär, blåbärs mousse, rosa vaniljmaränger, jordgubbs marmelad
Receptet kommer ursprungligen från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Torsdags var en speciell dag -eller i alla fall annorlunda- av två anledningar. Så först ut i "jag-har-väldigt-många-champinjoner-och-detta-lagade-jag" blir alltså en gryta
Detta gjorde jag enkeltgenom att lägga bovete och linfrön i en burk, hälla vatten så att det täcker över med ett par centimeter och sedan försluta med ett lock
Kör degen tills den känns smidig (hur fasiken skall den kännas då, jag kör degen tills jag tycker den verkar bra, inte för hård inte för lös, du kan lika bra du)
Detta gjorde jag enkeltgenom att lägga bovete och linfrön i en burk, hälla vatten så att det täcker över med ett par centimeter och sedan försluta med ett lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.