Ett saftigare vörtbröd eller helt enkelt vörtbröd nr 2
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • På morgonen
  • 150 g julmust
  • 100 g grahamsmjöl
  • 10 g jäst
  • Blanda ihop i en bunke, täck med plast och låt stå i rumstemperatur i 4–6 timmar
  •  
  • Tidig eftermiddag och kväll
  • 100 g julmust
  • 250 g kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 25 g honung
  • 100 g muskovadosocker
  • 100 g flytande vört (Finns att köpa i butiken Æter och Essencefabriken på Wallingatan i Stockholm. Eller så kan man göra som jag gjorde: koka och reducera ner 500g svagdricka till 100g, tar ca 1 timma på plattan.)
  • 650 g vetemjöl
  • 100 g rågmjöl
  • fördegen från morgonen
  • 20 g salt
  • 3 g malen pomerans
  • 1 g malen kryddneljika
  • 2 g malen ingefära
  • 1 g malen kardemumma
  • 2-3 dl russin (valfritt)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.