Blanda ihop i en bunke, täck med plast och låt stå i rumstemperatur i 4–6 timmar
Tidig eftermiddag och kväll
100 g
julmust
250 g
kallt vatten
25 g
jäst
25 g
honung
100 g
muskovadosocker
100 g
flytande vört (Finns att köpa i butiken Æter och Essencefabriken på Wallingatan i Stockholm. Eller så kan man göra som jag gjorde: koka och reducera ner 500g svagdricka till 100g, tar ca 1 timma på plattan.)
Jag rotade fram ett recept som en kompis smsade till mig innnan jul, saffransbiscotti. 125 g sötmandel. 2 ägg. 2 dl strösocker. 1 1/2 tsk bakpulver. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader mitt i ugnen i 10-15 min. 125 g sötmandel. 2 ägg 2 dl strösocker. 1 1/2 tsk bakpulver
14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Lägg nötterna på ett hushållspapper eller en handduk. Placera kakan på ett serveringsfat. Har ett gäng Nutella-galna tonåringar i huset och kom en dag att tänka på en kaka/tårta innehållandes en hel massa Nutella som jag bakat några gånger förr för säkert 10-15 år sedan. 10-12 pers. 2 äggvitor. 200 g nötkräm, t ex nutella. 2-4 msk crème fraiche. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 20 min. Rör ut nötkrämen med crème fraiche, vill du ha smeten lite lösare tillsätter du lite mer än 2 msk. 10-12 pers. 2 äggvitor. 200 g nötkräm, t ex nutella. 2-4 msk crème fraiche
vik plasten över handen, du kan också, om du har detta, lägga kanterna över en vas eller kruka som passar) och täpp sedan till upptill med en till påsklämma så inte allt det goda rinner ut
Matvete innehåller lite fett och mycket lite är mättat fett. Mellan jobb, träning och andra aktiviteter som ungdomar håller på med (visst låter jag väldigt gammal helt plötsligt
Grovriv selleri och ost. Lägg potatis, morötter, selleri och smulad buljongtärning i grytan. Lägg lergrytan i blöt ca 20 minuter, och förbered under tiden resten. Sätt ugnen på 225 grader och låt stå i ca 1 timme. 2 morötter (125 g). 125 g rotselleri. 125 g haricots verts (fryst)
Detta gör att det inte smular lika mycket om brödet. Rör ner detta i grahamsblandningen. Ger 2 limpor eller24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbröd eller12 st minibaguetter. Grädda portionsbröden och baguetterna i 225 grader varm ugn 10-15 minuter. 2 dl grahamsmjöl. 2 dl havregryn. 2 st gröna äpplen eller 3 färska rödbetor. 2 msk sirap
Låt svalna helt på galler innan servering. RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22×32 cm. 2 dl bovetemjöl. 2 dl potatismjöl. Eventuellt 2 msk brödkryddor, kan uteslutas. Sätt ugnen på 225 C. 2. Lägg ett bakplåtspapper på en i en mindre långpanna, min är 22×32 cm. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 35-45 minuter eller tills brödet har en gyllene, krispig yta och är ”stumt” i mitten när du känner på det. - Mitt nya favoritbröd (klick) RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22×32 cm
Eller så kollar jag på In treatment istället. Funderar på att köpa lite mer onödiga bakgrejer innan nästa avsnitt av Sopranos börjar (är helt besatt av den serien för tillfället)
Rör till sist ner en näve hackad gräslök eller andra örter. Allt i ett middag med saftig fläskfilé och en fräsch citronsås som du enkelt rör ihop av spadet som blir över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.