Servera med raggmunkarnaoch lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Jag har utgått ifrån Morbergs grundrecept på vanliga raggmunkaroch modifierat det en hel del för att få till rätt konsistens på de veganska raggmunkarna – och så klart för att göra dem veganska också
Raggmunkar med potatis , morot och majs. Blanda allt väl, stek sedan raggmunkarna på medelhög värme. Gör du linssalladen så gör gärna lite extra, håller bra i kylskåpet några dagar och är så god att du gärna plockar fram den igen, eller blandar den i en grönsallad
Åh vad jag älskade raggmunkar med en klick smör och med lingonsylt utrörd i grädde. När mamma stekte raggmunkar hemma hos oss, då var det nästan kalasstämning
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Definitivt inte den nyttigaste men den goaste och enklaste. Salt och peppar. Salt och peppar. 1) Skala potatisen och riv potatisen grovt. 2) Vispa ihop mjöl, salt och lite av matlagningsgrädden till en jämn smet i en bunke. 3) Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt genom att exempelvis ställa in i ugnen på 100 grader. 4) Fräs smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. 5) Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon RECEPT. 1) Skala potatisen och riv potatisen grovt. 3) Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt genom att exempelvis ställa in i ugnen på 100 grader. 4) Fräs smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.