Servera medraggmunkarnaoch lingonsylt. Skiva det rimmade fläsketoch stek i het panna. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Min erfarenhet kring äldre och pensionärer är att de flesta fullkomligt älskar raggmunkmedfläskoch lingon så där kommer raggmunks-hinken väl till pass om man inte har nån snäll släkting eller vän som kan hjälpa till
Idag blev det redig husmanskost till middag, raggmunkmed stekt fläskoch lingonsylt. Skillnaden på rårakor ochraggmunk är just att man blandar potatisen i en pannkakssmet till raggmunk, vilket man inte gör när man steker rårakor
fett som kommit ut från fläsket i bunken som du blandar ihop raggmunken i. misströsta inte om den första raggmunken inte blir toppen, stekpannan är alltid perfekt instekt när du steker den sista
Att raggmunk dessutom är så himla gott med en bit fint fläsk till gör ju inte det hela sämre. Men faktum är att jag faktiskt gillar de här raggmunkarna gjorda på mixen och det går onekligen snabbt att bara röra i hop den med vatten, riva några potatisar och ha i smeten och börja steka
4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.