Här kommer det ett recept på en underbart god sikröra som passar bra både som aptitretare eller vickning, helst tillsammans med svartbröd men även kavring fungerar bra
Servera till sikenmed nykokt färskpotatis som du vänt i en klick smör och lite hackad dill. Vänd ihop dem när de ännu är varma med senap, honung, olivolja, kapris, gräslök, salt och peppar
1 röktsik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Röktsikröra på canapé botten och en nypotatis-salladmed löjrom, senap och ruccola. Resten av löjrommen blandas tillsammans med majonnäsen och creme fraichen ner i fiskröran, salta och peppra samt smaka av
Surfade runt häromdagen på matbloggar och hittade en het röramed äpple, morot och dill som jag tyckte lät god, och idag blev det av att testa den till lunch
Mmmmums - Röktsikmed rödbetor och fetaost, och - naturligtvis - kall öl och tunnbröd. Lägg upp rödbetor, lök, sallat och kapris på ett fat, tillsammans med den rökta fisken
Toast medröra på rökt kött, toppad med rom serverad med sallad. Lägg upp ett rejält "ägg" av röran på varje toast, toppa med rom och lägg på en hög med sallad
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Men min något stressiga tisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott. Rådgivningsbesök med dottern, hem och byta unge och så läkarbesök med sonen, hem igen och äta pannkaka med ungarna och deras mommo & moffa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.