Inläggningar

Skaldjurssill

Skaldjurssill

Strax innan jul efterlyste vi era favoritrecept på “vit och kladdig” sill. Martina med bloggen Mat och Odla var snabb på att svara och tipsade direkt om skaldjurssillen
Skaldjurssill och Västerbottenssill

Skaldjurssill och Västerbottenssill

Denna jul bestämde jag mig för att testa att göra två helt nya sillar.  Båda är ifrån Monika Ahlberg varav det ena (skaldjurssillen) är samma recept som hon vann folkets röst med i tävlingen Västsverigens julsill 2011
Sötsura grönsaker

Sötsura grönsaker

Skiva grönsakerna tunt i matberedare, mandolin eller med osthyvel. Blanda med resterande ingredienser, låt gärna stå och dra minst 15 minuter
Lingonpäron

Lingonpäron

1. Koka upp lingon, vatten, socker och kanel, låt koka 10 minuter. 2. Skala päron och lägg ner dem och citron i lagen
Lingonpäron

Lingonpäron

LingonpäronDu behöver. 2 kg päron. 1 1/2 kg lingon. 1 1/2 l vatten. 1 vaniljstång. 9 dl strösocker. Välj helst päron som är små och fasta
Silltugg – Nigab

Silltugg – Nigab

Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, lägg i pinjenötterna. Skaka om pannan då och då tills pinjenötterna rostats till den färg du önskar
Brantevikssill

Brantevikssill

Ingredienser Portioner. 4 420 g 5-minuterssill 1/2 msk vitpepparkorn 1 msk kryddpepparkorn 1/2 msk svartpepparkorn 1 st rödlök rivet skal av 1 citron 1 smulat lagerblad 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan
Pressgurka

Pressgurka

Ingredienser Portioner. 4 1 färsk gurka 3 krm salt 2 msk ättika (12%) 1 dl vatten 2 msk socker 1/2 krm vitpeppar 2 msk hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Rom- och löksill

Rom- och löksill

Skölj sillen. Torka av den med papper och skär den i bitar. Skala och grovhacka löken. Rör ihop gräddfil, lök, rom och dill
Gräslökssill med Västerbottensost

Gräslökssill med Västerbottensost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 420 gram inläggningssill 1,5 dl gräddfil 1 dl majonnäs 0,5 kruka(or) färsk gräslök 1 klyfta(or) vitlök 150 gram Västerbottensost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet
Ramslökssill med citron

Ramslökssill med citron

En härlig sillvariant smaksatt med den gotländska vårdelikatessen ramslök som ger en behaglig vitlöksmak och fin färg
Senapssill med dill

Senapssill med dill

Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar. Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål

Currysill

Recept. Middagshjälpen Sara. tors, 2012-11-22 13. 30. 30min. (0). 1. Dra av skinnet från sillen och lägg den i kallt vatten minst 12 timmar
Smörrebröd

Smörrebröd

Vi har firat min mans 30-årsdag (något försenat firande) samt att vårt tak är bytt och inte läcker. Detta gjorde vi i form av en liten fest där vi bjöd på smörrebröd, öl och snaps
Inlagd sill med äpple, clementin och kanel

Inlagd sill med äpple, clementin och kanel

Hej på er,. Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite sillrecept. Jag brukar försöka att göra ett par stycken nya varianter varje jul/midsommar, kul med andra smaker än de som finns färdiga i butik
Kryddsill med äpple

Kryddsill med äpple

Koka upp vatten, ättika, socker och kryddor. Låt lagen kallna. Skölj sillen väl, låt den rinna av och skär den i sneda bitar