Dela sillen i mindre bitar och låt rinna av i en sil. Hacka rödlöken och dillen ganska fint. Blanda sill, rödlök och dill med gräddfil, crémefraiche och majonnäs
Skölj strömmingen och dra av skinnet. Lag. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke. Lägg strömmingen i lagen, plasta och ställ i kylskåp ett dygn
Rensa böcklingen noga och koka äggen 8-10 minuter. Skala och finhacka äggen, löken och gräslöken. Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna och låt stå i kylen ca 1 timme
400 g silllag. 7 dl vatten1 dl ättika½ dl saltSås. 5 msk senap (Slotts stark senap blir bäst. Inte deras vanliga)2 tsk Möllers torrsenap3 msk vitvinsvinäger1 msk pressad citron½ tsk grovmalen svartpeppar1 dl creme fraiche1 dl gräddfil½ tsk salt5 msk socker1 tsk gurkmeja1 msk finhackad purjolök2 msk hackad dill2 dl neutral olja (inte olivolja) Dra skinnet av sillen och lägg i ättikslagen ett dygnLåt sillen rinna av i en silBlanda allt till såsen utom oljan, creme fraiche och gräddfil så att sockret löser sig
julbordet eller på en bit bröd, ät och njut. Häll av lagen på löksillen, blanda majonnäs, crème fraiche, dill, senap och socker i en bunke, rör tills allt är blandat och vänd ner sillen
3 filléer färdiglagad löksill eller 1 burk 5-minuterssill Marinad. 3 msk strösocker 1 dl dill 2 msk ljus fransk senap 1 dl vanlig senap 1 1/2 dl majonäs 1 1/2 dl créme fraiche 2 msk vinäger Hacka dillen i HerbChopper Blanda hälften av dillen tillsammans med sockret i ProBaking skål Blanda i fransk och svensk senap, majonäs och créme fraiche