Gnid in revbenen i honungoch senap. Vänd då och då. Gnid in revbensspjällen med marinaden. Det går också bra att knåda in marinaden och sedan steka dem direkt
Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenenoch se till att de får marinaden runt om
Tjockarevben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjockarevbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Låt stå tills det svalnar och tillsätt sedan honungen. När jag bestämde mig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
Honungoch senapsglaserad kyckling. Jag äter inte vanlig potatis, och har aldrig gjort. Och hasselbackspotatis gjord på sötpotatis har jag då aldrig serverats, tydligen ska det vara ost på – det är typ det som gör en potatis till hasselbackspotatis
Glaserade revben med smak av ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. 2 dl honung. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 2 dl honung
Haha temat på tapasrätterna för kvällen blev honung märkte vi, var honung i det mesta. I fredags kväll åt vi tapasmiddag med familjen Horn (barnen fick tacos) och planerade klart inför Halloweenfirandet dagen efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.