Lägg i kryddorna, låt koka fem minuter till, smaksätt med salt och peppar, red ev. Tyvärr ser man sällan oxkinder i butik, men det är en ren delikatess och ett av nötdjurets fylligaste och djupast smakande detaljer
maizena att reda med. Oxkind är en billig och smakrik styckningsdel som används alltför sällan. Bryn rotsakerna och lägg i gryttan tillsammans med pepparkorn och örtkryddor
Putsa av senor från oxkinderna, värm upp rapsoljan i tryckkokaren alt stekgrytan. Köttet skall när det är färdigt ”falla isär” , om man använder stekgryta kan man behöva späda med vatten då och då
Rödvinsbräserade oxkindermed tryffelpotatispuréPortioner. Oxkinder. Har man inte tid att marinera kan man med gott resultat steka på köttet och sjuda det direkt utan föregående marinering
Putsa oxkinderna och blanda dem sedan med rödvinet, mirepoixen och örterna. Oxkinder. Har man inte tid att marinera kan man med gott resultat steka på köttet och sjuda det direkt utan föregående marinering
1 kg skinstek - jag hade bogstek2 gula lökar i klyftor2 dl rött vinGnid in köttet med salt och peppar,lägg ner i en genomfuktig lergrytaLägg i lökklyftorna, häll vinet över, in i en kall ugn. Jag hade kokt potatis, kokta morötter, hemmagjord gräddsås med 3 msk lingonsylt i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.