Rödvinsbrässerad oxkind med smörig. Rödvinsbrässerad oxkind med smörig. Föga förvånande har jag, i likhet med många andra njutit av en smältande mör rödvinsbrässerade oxkind på Rolfs kök, där den varit ett stående inslag på menyn sedan tidigt 2000-tal
På väg hem från jobbet i fredags stannade jag i Söderhallarna och gick förbi Lulles Kött och Deli. Där finns allt man vill ha och lite till, snyggt, fräscht, närproducerat och härlig service
Köpte 900 g Oxkind i Hötorgshallen hos G. Nilsson och gick hem och putsade köttet från hinnor. Blev fina bitar så som ni ser dom snett ovanför till höger
Oxkind är en billig och smakrik styckningsdel som används alltför sällan. Det tar förstås lite tid i grytan, men den som väntar på något gott får ett mört och mjukt kött som faller isär på tallriken-
skövdenyheter. Jamaican jerk chicken, är vanligt förekommande i Karibien. Givetvis ska kycklingen egentligen grillas, långsamt & länge, men nu blev det en variant i ugnen i stället
Det är inte mycket som kan mäta sig med en hamburgare, om man gör den på rätt sätt. Många blandar i lök, ägg, ströbröd etc i sin färs & sen jobbar in den i färsen, det är för mig helt galet
1. Putsa av senor från oxkinderna, värm upp rapsoljan i tryckkokaren alt stekgrytan. Lägg i oxkinderna och stek på hög temperatur, när oxkinderna har fått en gyllenbrunfärg på bägge sidor lyft upp och låt vila
Rödvinsbräserade oxkinder med tryffelpotatispuréPortioner. 4/br>Du behöver. Oxkinder. 2 oxkinder à ca 400 g (eller 2 bitar högrev eller fransyska à 400 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.