Köpte 900 g Oxkind i Hötorgshallen hos G. Nilsson och gick hem och putsade köttet från hinnor. Blev fina bitar så som ni ser dom snett ovanför till höger
Putsa av senor från oxkinderna, värm upp rapsoljan i tryckkokaren alt stekgrytan. Lägg i oxkinderna och stek på hög temperatur, när oxkinderna har fått en gyllenbrunfärg på bägge sidor lyft upp och låt vila
Rödvinsbräserade oxkinder med tryffelpotatispuréPortioner. Oxkinder. skyn från oxkindskoket. Oxkinder. Putsa oxkinderna och blanda dem sedan med rödvinet, mirepoixen och örterna
Oxkinder. Putsa oxkinderna och blanda dem sedan med rödvinet, mirepoixen och örterna. Stek oxkinderna och grönsakerna i smör och lägg därefter tillbaka dem i spadet
Igår, fredag, kryddade vi och brynte drygt 1 kg oxkind som sedan fick puttra i ca 6 timmar tillsammans med rotselleri, morötter, palsternacka, purjolök, vitlök, 1 flaska röd vin, ett par dl vatten, flingsalt, 10 vitpepparkorn och ett par lagerblad
1 kg skinstek - jag hade bogstek2 gula lökar i klyftor2 dl rött vinGnid in köttet med salt och peppar,lägg ner i en genomfuktig lergrytaLägg i lökklyftorna, häll vinet över, in i en kall ugn
En av de saker jag brukar beställa när jag äter ute och det finns på menyn är oxkind. Men fram till dess kan jag fortsätta drömma goda drömmar om oxkinder
Långkokt oxkind är mört och smakrikt väl värt sin långa tillagningstid. Rödvinsbräserade oxkinderBryn ca 500 g oxkinder i smör i en tjockbottnad kastrull eller gryta,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.