Putsa oxkinderna och blanda dem sedan med rödvinet, mirepoixen och örterna. Oxkinder. Har man inte tid att marinera kan man med gott resultat steka på köttet och sjuda det direkt utan föregående marinering
Putsa av senor från oxkinderna, värm upp rapsoljan i tryckkokaren alt stekgrytan. Köttet skall när det är färdigt ”falla isär” , om man använder stekgryta kan man behöva späda med vatten då och då
Krydda med peppar och salt och lägg över i en gryta. Servera gärna med en god gratäng. Låt puttra i ca 1 ½ timme vänd efter halva tiden och red av skyn med maizenaredning
Senast det begav sig, så var det på Högberga gård i samband medBarolo-kvällen i slutet av november, som så förtjänsfullt anordnades av Fredrik på Who Cut the Cheeze
Lägg i kryddorna, låt koka fem minuter till, smaksätt med salt och peppar, red ev. Tyvärr ser man sällan oxkinder i butik, men det är en ren delikatess och ett av nötdjurets fylligaste och djupast smakande detaljer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.