Torka fisken torr med hushållspapper. Häll oljan över fisken innan servering, salta och peppra. Stek i olja och smör på hög värme i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Värm 1 dl olivolja, vitlök och chili i en kastrull, låt koka upp på hög värme tills vitlöken är lätt rostad. 4 rödtunga à 300g. 4 rödtunga à 300g olivolja, till stekning smör, till stekning 1 dl olivolja 8 klyftor vitlök, tunt skivade 8 chili, små torkade Salt, efter smak Peppar, efter smak 1 citron, klyftad
På inköpslistan förutom det jag behövde till lunchen stod också “middag” vilket kanske var väl utmanande då hungern och jag själv gick hand i hand inne i affären men då en hög med sparris tittade ovarsamt på mig insåg jag att det var dags att ha lite fisk till middag igen
Servera rödtunganmed såsen, kokt pressad potatis och gärna lite grön sparris. Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Rödtunga är en perfekt fisk att göra rullader av, här i italienskt stuk. Dela fisken i två delar på längden, bred ut peston på filéerna och dra några varv med pepparkvarnen, rulla ihop och lägg i formen
Smaka av med salt och peppar. Lägg ut fiskfiléerna med f d skinnsidan nedåt. salt och nymalen vitpeppar. Lägg upp på varma tallrikar och toppa med några blad basilika
rödtunga. Tillsätt grädde och vin och koka upp igen, lägg i myntan och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka löken och fräs försiktigt i smöret några minuter i en kastrull
Pilgrimsmusselfärserad rödtungamed vitvinssås. Mixa pilgrimsmusslorna i matberedare, blanda med grädde till en lagom krämig konsistens, timjan och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.