Röding med vitvinssås och rotselleripuré
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.5 2 röster

Ingredienser

  • 600 g rödingfilé med skinn
  • flingsalt, peppar
  • olivolja att pensla med
  • 2 schalottenlökar, grovt hackade
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk citronjuice
  • 2 msk smör
  • 400 g rotselleri, skalad och tärnad
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 msk smör
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 gurka
  • 60 g forellrom
  • 0,5 dl hasselnötter, hackade
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 600 g rödingfilé med skinn flingsalt, peppar olivolja att pensla med
  • Vitvinssås2 schalottenlökar, grovt hackade 2 dl vitt vin 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten) 2 dl vispgrädde 1 msk citronjuice 2 msk smör
  • Rotselleripuré400 g rotselleri, skalad och tärnad 1 dl crème fraiche 4 msk smör 2 msk äppelcidervinäger
  • Tillbehör1 gurka 60 g forellrom 0,5 dl hasselnötter, hackade 1 kruka dill, finhackad 1 msk citronjuice 2 msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.