På inköpslistan förutom det jag behövde till lunchen stod också “middag” vilket kanske var väl utmanande då hungern och jag själv gick hand i hand inne i affären men då en hög med sparris tittade ovarsamt på mig insåg jag att det var dags att ha lite fisk till middag igen
Servera rödtunganmed såsen, kokt pressad potatis och gärna lite grön sparris. Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Rödtunga är en perfekt fisk att göra rullader av, här i italienskt stuk. Dela fisken i två delar på längden, bred ut peston på filéerna och dra några varv med pepparkvarnen, rulla ihop och lägg i formen
Smaka av med salt och peppar. Lägg ut fiskfiléerna med f d skinnsidan nedåt. salt och nymalen vitpeppar. Lägg upp på varma tallrikar och toppa med några blad basilika
Börja med att skala och dela potatisen, palsternackan och vitlöken i mindre bitar. Cooking with Rachel Khoo, en brittisk kock som lagar fransk mat med en liten twist, väldigt mysigt program
rödtunga. Tillsätt grädde och vin och koka upp igen, lägg i myntan och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka löken och fräs försiktigt i smöret några minuter i en kastrull
Pilgrimsmusselfärserad rödtungamed vitvinssås. Mixa pilgrimsmusslorna i matberedare, blanda med grädde till en lagom krämig konsistens, timjan och smaka av med salt och peppar
Häll av mjölken och mixa purén med smör och smaka av med persilja och lite vitpeppar. Lägg laxfiilén i en smord ugnsform, ringla lite olivolja över och salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.