Ugnsbakade rödingfiléer och kantareller i gräddig vitvinssky. Vi avslutade den ganska långa stadspromenaden med ett halvkaotiskt besök på Hav i Hötorgshallen, där jag tack med personalens hjälp (mina trötta barn till trots) inhandlade diverse godsaker, som avnjöts senare under kvällen
Av den enkla anledningen valde jag i stället att köpa rödingfiléer. Eftersom jag redan var i färd med att packa inför vår resa till Korsika, hann jag inte blogga om denna goda måltid
Värm en stekpanna och stek rödingfiléernamed skinnet nedåt på lite över medelvärme och täck över med ett lock eller folie tills den är genomstekt på översidan
Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Hacka persiljan. Skär champinjonerna och den gula löken fint och fräs i lite matfett i en rymlig kastrull
Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Vitvinssås till 6-10 personer10 dl fiskbuljong 75 cl vitt vin 5 dl grädde 10 champinjon 1 gul lök 100 g smör ev 1 msk vetemjöl eller maizena 2 knippen persiljekvistar 1 citron 1 tsk torkad timjan 3 lagerblad vitpepparkorn salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.