1 ÄrtskottBlanda
alla ingredienser och rör ihop till en kladdig deg. Lägg degen på mjölat bord, tillsätt eventuellt mer mjöl och knåda till en smidig deg. Kavla ut degen på en smord långpanna. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva löken och fräs den i smöret, tillsätt balsamico, salt och peppar och låt det fräsa på svag värme tills löken är mjuk. Ringla olivolja över pizzadegen. Skiva rödbetorna och lägg på, smula över getosten och toppa med pumpafrön och valnöt-ter. Värm honungen lite och ringla den över pizzan, avsluta med svartpeppar. Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter. Toppa med rucolasallad och ärtskott, servera direkt. Tips! Vill du använda endast mandelmjöl i degen, dubbla då mängden samt tillsätt 2 msk fiberhusk. Det blir en kladdigare deg som då får bredas ut på plåten.
Lägg upp på tallrik, ringla över honungoch servera med lite ruccolasallad. Rosta brödskivorna och låt svalna, lägg brödet på bakplåtspapper på en plåt, lägg på osten och toppa med valnötter
Till kalaset igår gjorde jag två tortanos, denna medgetost, valnötter ochhonung, den var jättegod. Kanske var tur att en del av honungen rann ut som ni se på bilden
Jag blandar först ut jästen med vattnet som ska vara ljummet. Helg på intågande och besök på väg. Vill man översätta exempelvis Honung till volymmått (msk) så rekommenderar jag recepten
Då bakade jag ett bröd medgetost, nötter ochhonung. Jag hoppas ni alla har haft en riktigt härlig jul med massa god mat och en lugn tid med nära och kära
BAKADE FIKON MEDGETOST, HACKADE NÖTTER OCHHONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Stek på medelhög värme på båda sidorna i en torr stekpanna och dela sedan i fjärdedelar. Det var även väldigt bra mat för barnen då det är enkelt att äta med händerna
ta ut pizzan och toppa med parmaskinka, ruccula, valnötter och ringla honung över. -Det går nog inte att få en godare pizza, och jag håller absolut med där
Toppa medgetost i skivor och lätt krossade valnötter. Gillar du inte den lite speciella smaken av getost så funkar det fint med mozzarella för ett lite mildare variant eller fetaost för lite mer smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.