Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater ochgetost
I min familj har vi alltid ätit massor medpaj. Både matpajerochefterrättspajer. Gillar att pajskalet på bägge varianterna är av den lite knaprigare varianten än att de smular sönder
Till servering blandad grönsallad dressad i lite citronolja och salt. pajdeg2,5 dl vetemjöl 1 krm salt 125 g smör, kylskåpskallt, i tärningar 2 msk vatten, iskallt. Fyllning150 g getost, smulad 2 dl crème fraîche, lätt 2 ägg 1 zucchini, skivad och fräst i olivolja 1 röd paprika, i bitar 1 ask körsbärstomater 1 tsk flingsalt
Kavla ut degen i en pajform, stick hål med en gaffel och ställ den kallt en liten stund igen. Eftersom jag även älskar getostoch kombinationen rödbetor ochgetost är perfekt så kommerhär ett recept på en av mina älsklingspajer
ta ut pizzan och toppa med parmaskinka, ruccula, valnötteroch ringla honung över. -Det går nog inte att få en godare pizza, och jag håller absolut med där
Toppa medgetost i skivor och lätt krossade valnötter. Gillar du inte den lite speciella smaken av getost så funkar det fint med mozzarella för ett lite mildare variant eller fetaost för lite mer smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.