Vi blev nämligen bjudna på en fantastiskt mumsig cheesecake med lax när vi var hemma hos våra goda vänner familjen Perssons i höstas, och när vi bläddrade genom bilderna i mobiltelefonen häromdagen dök den där laxtårtan upp och påminde oss om att vi ju skulle få receptet av fru Persson
Grava lax har vi aldrig gjort, så det känns verkligen som ett projekt att ta sig an. Så när den stora laxen ska gravas nu inför julafton kommer jag att använda ett recept från min kompis Teresa istället, som är nästan identiskt med detta
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.