Grav lax

Grav lax

  • 10 Recept
Saffransgravad lax

Saffransgravad lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxfilén i kallt vatten och torka den väl
Enbärsgravad norsk lax

Enbärsgravad norsk lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Blanda alla ingredienser förutom laxen. Skölj laxen i kallt vatten
Dill- och citronpeppargravad lax

Dill- och citronpeppargravad lax

Att gravalax är inte speciellt svårt och tar inte speciellt lång tid rent praktiskt. Detta för att ta död på eventuella parasiter som kan finnas i rå lax, även om risken är lite när det gäller odlad lax
Gingravad lax

Gingravad lax

Är det någon mer än jag som tycker gravadlax är otroligt gott (gärna tillsammans med potatismos). - Lägg laxfilén i plastpåsen och gnid in kryddorna ordentligt i laxen
Chiligravad lax

Chiligravad lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den
Apelsingravad lax

Apelsingravad lax

Jag gravade ju en bit lax till jul. Blanda alla ingredienserna utom lax och apelsin i en skål. Häll blandningen över laxens köttsida
Gravad lax med blodapelsin och timjan

Gravad lax med blodapelsin och timjan

På mitt julbord, får den gravadelaxen en given plats. Du kan äta den rå, koka, steka, koka in, grilla, halstra, ugnsbaka, varmröka, kallröka, grava…ja det finns lika många sätt som Madonna bytt image under sin karriär
Rödbetsgravad lax

Rödbetsgravad lax

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg laxsida 1 dl salt 2 dl strösocker 4 krm svartpeppar 1 kruka(or) färsk dill 1 st citron(er) 2 st rödbeta(or) , okokta Köp receptet
Snabbgravad lax med gravlaxsås och en touch av kaffe

Snabbgravad lax med gravlaxsås och en touch av kaffe

Gravlaxsås. Skölj av laxen och torka av den. Snabbgravadlax. Täck laxen med blandningen och låt det stå i kyl i minst 1 h. 200 g laxfilé. Gravlaxsås2 msk svensk senap 1 msk fransk senap 3 msk socker 0,5 apelsin, skal från 1 msk rödvinsvinäger 1,5 dl rapsolja 3 msk kaffe 2 msk dill, fint skuren salt och vitpeppar. Snabbgravadlax200 g laxfilé 1 dl socker 1 dl salt 0,5 dl kaffebönor, grovmalda
Fänkålsgravad lax.

Fänkålsgravad lax.

Gnid in laxen med. 500 g laxfilé med skinn 2 msk fänkålsfrön 1 tsk vitpepparkorn 3 msk salt 3 msk strösocker 1 citron, finrivet skal 0. - Läs hela inlägget här 500 g laxfilé med skinn