Att gravalax är inte speciellt svårt och tar inte speciellt lång tid rent praktiskt. Detta för att ta död på eventuella parasiter som kan finnas i rå lax, även om risken är lite när det gäller odlad lax
Är det någon mer än jag som tycker gravadlax är otroligt gott (gärna tillsammans med potatismos). - Lägg laxfilén i plastpåsen och gnid in kryddorna ordentligt i laxen
På mitt julbord, får den gravadelaxen en given plats. Du kan äta den rå, koka, steka, koka in, grilla, halstra, ugnsbaka, varmröka, kallröka, grava…ja det finns lika många sätt som Madonna bytt image under sin karriär
Gravlaxsås. Skölj av laxen och torka av den. Snabbgravadlax. Täck laxen med blandningen och låt det stå i kyl i minst 1 h. 200 g laxfilé. Gravlaxsås2 msk svensk senap 1 msk fransk senap 3 msk socker 0,5 apelsin, skal från 1 msk rödvinsvinäger 1,5 dl rapsolja 3 msk kaffe 2 msk dill, fint skuren salt och vitpeppar. Snabbgravadlax200 g laxfilé 1 dl socker 1 dl salt 0,5 dl kaffebönor, grovmalda
Gnid in laxen med. 500 g laxfilé med skinn 2 msk fänkålsfrön 1 tsk vitpepparkorn 3 msk salt 3 msk strösocker 1 citron, finrivet skal 0. - Läs hela inlägget här 500 g laxfilé med skinn